Mammaperm foran pappaperm

Æ og Andreas valgte å dele permisjonen 50/50. Lilja får like mye pappatid som mammatid. Det e bare rett og rimelig føle æ, men tydeligvis ikke helt innafor normene om man skal dømme etter reaksjonan til folk..

 

 

Det føles som om æ like gjerne kunne sagt at æ skal gå til månen og fått samme reaksjon som når æ sier at vi har valgt å dele permisjonen likt og at æ e tilbake i 100% stilling når jenta våres e 7 mnd. Måping og bedyrelse om at mine medmødre ALDRI kunne begynt å jobbe igjen så tidlig. Æ vet at det ikke e ondt ment, men mange sånne reaksjona har nesten fått mæ til å føle mæ som en dårlig mor.

Bare for å understreke det: det handla ikke om at æ mye heller ville jobbe enn å være hjemme sammen med dattera mi. Det var tøft å gå fra å være med ho dag ut og dag inn, til å knapt se ho nån tima om dagen. Æ elske ho høyere enn himmelen og elske å tilbringe tid med ho!

Det handle om at vi e to som elske ho høyere enn himmelen og vil tilbringe tid sammen med ho. Vi e to foreldra. En mamma og en pappa. En pappa som veldig gjerne ville være mer sammen med dattera si enn fedrekvoten på 10 uker ville tillatt. 

Kæm e æ til å tro at det e viktigere for Lilja at æ skal være hjemme lengst når ho har en kjærlig og omsorgsfull pappa som ønske å være sammen med ho? En pappa som mater, steller, trøster, leker med og ønsker alt det beste for sin øyensten. 

Æ syntes det e viktig at han får være sammen med ho på lik linje som mæ. Ho træng sin underbare pappa. Æ ønske ikke å være den som snylte ho for pappatid, og æ ønske ikke at Andreas skal føle at æ e mer viktig for Lilja enn han. Så vi dele tida med Lilja og det føles bra. Æ e ganske sikker på at Lilja ikke lider nød av at æ har begynt å jobbe igjen.

 

Når det e sagt så har reaksjonan fra mannfolk vært en ganske annen når dæm har blitt fortalt at vi har delt permisjonen likt. Jøss, så bra liksom!  Æ har omtrent følt mæ som Mor Teresa for at æ "lar pappa slippe til".

Det gjør at man sitt igjen med tanka om at det absolutt e rom for mer fremgang på det området. Rom for mer papping. Rom for at vi mødre bør bli flinkere å slippe pappaer til. Vise fedre og barn at pappa er viktig.

 

Vi shabbes! :-)

 

#mamma #pappa #foreldre #permisjon #barn #dele #omsorg

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

susanneutenfilter

susanneutenfilter

29, Alta

Velkommen innom her! Æ e liten i størrelse og stor i kjeften. Æ e mamma og jobbe i barnehage så blir nok å lire av mæ et og annet som omhandler mammarollen, barneoppdragelse og det som hører med. Og alt annet som æ føle for å skrive om. Humor e viktig. Ærlighet e viktig. Og som navnet antyder: det blir servert uten filter.

Kategorier

Arkiv

hits